Kinepoint Verspecht

Cardiale Revalidatie

Cardiale revalidatie of hartrevalidatie is een specifiek revalidatieprogramma voor mensen met hartproblemen zoals een klepoperatie, overbruggingen van de kransslagaders (CABG), hartinfarct, pijn in de borststreek (angina pectoris), etc.

 

Tijdens de cardiale revalidatie wordt uw fysieke conditie weer opgebouwd en begeleiden we u bij het hernemen van uw dagelijkse activiteiten. We leren u naar uw lichaam te luisteren, ermee om te gaan en het te vertrouwen.

 

Om een optimale revalidatie op maat van de patiënt aan te bieden berekenen wij eerst uw trainingshartfrequentie zodat elke patiënt op een veilige manier en steeds aan de meest optimale trainingsintensiteit kan werken.

Op basis van deze gegevens wordt een individueel aangepast oefenprogramma opgesteld. Dit oefenprogramma houdt rekening met de specifieke noden van de patiënt en gebeurt steeds onder constante supervisie van de kinesitherapeut. Het programma bestaat uit een combinatie van aerobe (interval) training en functionele krachttraining.

 

Voor, tijdens en na de inspanningen is er een continue monitoring van een aantal parameters zodat wij direct de nodige maatregelen kunt nemen om de veiligheid en de ondersteuning van patiënten te verbeteren.

 

Naast een ‘continue’ evaluatie gedurende de behandeling vindt ook een uitgebreide tussentijdse evaluatie (om de 4 weken of eerder wanneer noodzakelijk) plaats, alsook aan het eind van het hartrevalidatieprogramma.

 

Eenmaal uw conditie is opgebouwd, is het belangrijk deze te onderhouden om de kans op herval te vermijden. Wij helpen u naar het zoeken van goede gewoontes om na uw revalidatie actief te blijven bewegen en een gezonde levensstijl te behouden.